Wie & wat doet kunstproject

kunstproject is opgericht door Bérénice Staiger.                       

Bérénice is beeldend kunstenaar, zij is gespecialiseerd in het maken van tekeningen en installaties en in het werken met kinderen en jongeren. Bérénice is opgeleid aan de voormalige AKI nu ArtEZ Enschede Hogeschool voor de kunsten en aan het Wimbledon College in London. Bérénice is een gecertificeerde beroeps kunstenaar in de klas kort BIKer.

Bérénice zelf is opgegroeid in Duitsland zij heeft een Waldorf Kindergarten bezocht in Stuttgart Uhlandshöhe en heeft twaalf jaar van de vrijeschool opleiding genoten in Schopfheim in Zuid-West Duitsland.

Bij kunstproject laat Bérénice zich inspireren door de visie van de Reggio Emilia methode. De Reggiobeweging is 50 jaar geleden begonnen in een klein dorpe in Italië en wordt steeds verder ontwikkeld door kinderen, ouders, begeleiders, pedagogen, kunstenaars, burgers en politici van de stad. In deze pedagogiek gaat de begeleider uit van wat kinderen kunnen en niet wat kinderen niet kunnen.

Tevens laat Bérénice zich stimuleren door de visie en onderwijsmethode van Maria Montessori die in het begin van de vorige eeuw leefte en werkte.  Maria geloofde in de wijsheid van de natuur en in een door die natuur geleide ontwikkeling. En die was bij geen kind gelijk. De kern van het montessorionderwijs wordt meestal samengevat in haar uitspraak:Help mij het zelf te doen“. Uitgangspunt is dat een kind een natuurlijke, noodzakelijke drang tot zelfontplooiing heeft. Bij het ideale opvoeden en onderwijzen kunnen ouders en leerkrachten opmerken wat de behoeften van een kind zijn en kunnen zij daarop inspelen door de juiste omgeving en materialen te bieden.

Afhankelijk van de grote en de aard van een project worden collega kunstenaars bij een project betrokken voor vakkundige ondersteuning en de soepele realisatie van het geheel.

Bij kunstproject staat het kind centraal.

kunstproject verzorgd kunstprojecten voor u

kunstproject zet uw idëeen om in een kunstworkshop

kunstproject realiseerd uw idëeen

 

© Bérénice Staiger  +31 [0] 648473975  info@kunstproject.org