Campaign for Drawing, Scheepvaart- museum, Amsterdam, 2017

Video-impressie van Het Scheepvaartmuseum:

Teken mee aan Joan Bleau’s reuzekaart:
Op het moment dat wij een reuzekaart tekenen is de originele wereld kaart van Bleau te zien in het Scheepvaartmuseum. Bezoekers tekenen een deel van de wereldkaart na. De uitvergrote wereldkaart van Bleau bestaat uit 300 vellen. De kaart was 15 meter hoch en 20 meter breed. Op elk wit vel was een A4 kopie vastgemaakt die nagetekend kon worden. We tekenenden met houtskool. Jongere kinderen konden bijzondere dieren natekenen van een projectie. De fabeldieren konden uit op een oudewetse overhead gelegd worden. Er waren uitgeknipte dieren vormen voorbereid en deze konden vrij gecombineerd worden op het projectievlak. De reuzekaart liet meer dan 300 individuelle tekenstijlen zien.

Concept: Roos van Haaften
Uitvoering en begeleiding publiek: Bérénice Staiger & Roos van Haaften

Foto’s met dank aan:  Kenneth Stamp